Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligster Madelief van den Heuvel (18) bij Kidslab in Capelle aan den IJssel. © Frank de Roo

Wie maakt in Capelle het verschil? 'Het moet wel vanuit je hart komen'

VrijwilligersprijsDe gemeente Capelle aan den IJssel kiest één vrijwilliger en drie vrijwilligersorganisaties uit om voor te dragen voor de landelijke 'Meer dan handen' prijzen. Wie maken in Capelle het verschil? Drie voorbeelden.

De kracht van het buurthuis 

Volledig scherm
Vrijwilligster Sonaida Gijsbertha bij wijkcentrum de Fluiter. © Frank de Roo

,,Het is heel mooi als mensen vrijwilligerswerk doen en ik zou het iedereen aanraden, maar het moet wel vanuit je hart komen’', vertelt de 53-jarige Sonaida Gysbertha. De Capelse dame werkt al zo’n acht jaar bij buurtcentrum De Fluiter. Inmiddels is ze voorzitter van het bestuur.,,Ik werk vier dagen per week als pedagogisch medewerker. Op donderdag ben ik altijd vrij. Die dag besteed ik aan de wijk.’’

Ze zegt het alsof het de normaalste zaak van de wereld is en ze peinst er niet over om die dag liever vrij te zijn en tijd te hebben voor zichzelf. ,,Ik vind het leuk om iets voor een ander te doen die het nodig heeft. Je merkt in de wijk Middelwatering dat er veel behoefte is aan het buurthuis. We hebben een breed aanbod van activiteiten. Er zijn bingo, een kinderclub en activiteiten voor kinderen tijdens de vakanties, maar we hebben ook huiswerkbegeleiding en mensen worden geholpen met hun administratie.” De kinderen van Gysbertha zijn uit huis. ,,Maar ik heb nog steeds veel energie en niets is mooier dan zien hoe dankbaar en blij je de kinderen in het buurthuis maakt.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (43%)
  • Schouwburgplein (19%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (7%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (22%)
3095 stemmen