Volledig scherm
Jules Deelder. © ANP Kippa

Wie schrijft een fraai gedicht voor jarige Jules?

OproepJules Deelder heeft prachtige gedichten voor ons gemaakt. Wie z’n ogen de kost geeft, komt ze overal in de stad tegen. Zo is deze ‘dichter des Rotterdams’ een inspiratiebron voor velen, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen. Talloze poëtische juweeltjes, als geschenk voor iedereen.

Hoe mooi zou het zijn om de zaak eens om te draaien, nu Jules de respectabele leeftijd van 75 jaar bereikt. Maak jij eens een fraai gedicht voor hém, waarbij niets te gek is. Het mag gaan over zijn nachtburgemeesterschap, zijn voorkeur voor zwarte kledij, bunkers, geestverruimende middelen in het algemeen of jenever in het bijzonder, Robijntje, Sparta of – uiteraard! – onze gedeelde liefde voor Rotterdam. Ofwel: ga maar lós.

De fraaiste inzendingen krijgen een prominente plek in de krant én er liggen wat passende cadeaus te wachten op de poëet met de meest geniale ingeving. Ofwel: zwartkijkert, nachtburgemeester, stadsicoon/steek Jules Deelder naar de kroon!

Stuur je gedicht én contactgegevens naar rd.reageren@ad.nl. We zijn benieuwd! 

De redactie gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacystatement.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3678 stemmen