Chef-kok Kelvin de Pijper, Loesje Tieleman en maître Tom Tieleman (vlnr) in Louise. Alles loopt hier gesmeerd. De obers zijn efficiënt en informeel waar mogelijk, er zijn gerechten voor fijnproevers en de desserts brengen coup de coeur.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Kelvin de Pijper, Loesje Tieleman en maître Tom Tieleman (vlnr) in Louise. Alles loopt hier gesmeerd. De obers zijn efficiënt en informeel waar mogelijk, er zijn gerechten voor fijnproevers en de desserts brengen coup de coeur. © Jan de Groen

Wie wil er nog naar Parijs als je restaurant Louise in de buurt hebt?

Gouden PollepelAan de Veerhaven opende in september 2018 Louise, een petit restaurant dat Franser dan Frans aandoet. De zaak wordt gerund door een 21-jarige die de wind er goed onder heeft.

Kijk, zo bouw je een feestje: ons aperitief, een glaasje crémant, wordt in een zwierige coupe geschonken. Met je bubbels in zo'n glas waan je je meteen op een decadent jaren 20-feest in Gatsby-stijl. Het is even een beetje opletten bij het riedeltje dat de ober vakkundig afdraait als je aan tafel gaat: glaasje champagne? Mandje brood? Flesje water? Je kan drie keer ja zeggen, maar een glas crémant kan dus ook, dat brood kost 4,95 euro (wel erg lekker) en kraanwater wordt net zo gul geschonken als je er om vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

  • Nee, ik steun mijn club in deze moeilijke tijd (59%)
  • Ja, want ik heb de wedstrijden niet kunnen zien (18%)
  • Ik twijfel, want heb het geld zelf ook hard nodig (23%)
2790 stemmen