Waar is deze foto gemaakt?
Volledig scherm
Waar is deze foto gemaakt? © AD/RN/ Henk Speksnijder

Wie zijn deze mannen die hier zo stoer poseren?

RaadplaatWat een stoer gezelschap poseert er op onze raadplaat voor volgende week. De vraag is: wie zijn deze mannen? En waar bevinden ze zich precies? Weet u meer, twijfel dan niet en stuur ons uw herinneringen aan deze plek en tijd. Bonuspunten als u namen weet van de heren op de foto!

 1. Nieuwjaarsrellen ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  Nieuwjaars­rel­len ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  De politie is volgens het Openbaar Ministerie bij de nieuwjaarsrellen in ’s-Gravendeel ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt door een groep jongeren. Dat vertelde de officier van justitie woensdag tijdens een tussentijdse (pro-forma)zitting in de rechtbank. Daar verscheen één van de vijf verdachte relschoppers, de 20-jarige Luke R. uit ’s-Gravendeel. Hij komt voorlopig vrij.
  's-Gravendeel
 2. Ophef over seksuele voorlichting, pertinente onzin die met drie muisklikken kan worden weerlegd
  PREMIUM
  column

  Ophef over seksuele voorlich­ting, pertinente onzin die met drie muisklik­ken kan worden weerlegd

  We studeerden hard en werkten veel. We waren allemaal jonge vrouwen die graag enquêtes afnamen. We zagen elkaar dagelijks en raakten bevriend. Op een dag ging het tijdens de pauze over borstverkleiningen. Een 20-jarige vertelde dat ze dat overwoog. De schaamte voor haar borsten begon nadat ze werd aangerand door een oom. Ze was toen tien, kreeg net borsten, at zo weinig mogelijk maar ze bleven maar groeien. Sindsdien liep ze krom en met wijde truien.
  Rotterdam
 3. Rivierkreeft en duizendknoop schadelijk voor water in Krimpenerwaard, net als dumpen van meststoffen

  Rivier­kreeft en duizend­knoop schadelijk voor water in Krimpener­waard, net als dumpen van meststof­fen

  Het is slecht gesteld met de waterkwaliteit in Schieland en de Krimpenerwaard. Het grootschalig lozen van mest en bestrijdingsmiddelen is funest voor het milieu, en resulteert onder andere in een afname van waterplaten, zo blijkt uit de jaarrapportage voor 2022 van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Exoten als de Amerikaanse rivierkreeft en de Japanse duizendknoop doen er nog een schepje bovenop.
  Krimpenerwaard

In samenwerking met indebuurt Rotterdam