Volledig scherm
© ANP

Wielerkoers New Energy Tour gaat niet door

De wielerkoers New Energy Tour op zaterdag 20 mei gaat niet door. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekend gemaakt. De rit voor profs zou van Capelle aan den IJssel – door de Rotterdamse en de Dordtse regio – naar Alblasserdam gaan.

Er gaat een streep door het evenement, omdat er werkzaamheden waren aan de Lekdijk in Kinderdijk waarvan de organisatie niet op de hoogte was. ,,We konden geen alternatief vinden. Het gaat ook om de veiligheid’’, aldus Peter Schuiten van de organisatie.

Hij onderstreept dat de lokale evenementen in het kader van de Dag van de Fiets wel doorgaan. ,,We hopen dat de profs volgend jaar wel mee kunnen doen.’’

De New Energy Tour is de opvolger van de World Ports Classic, de fietstocht tussen Rotterdam en Antwerpen, met randprogramma. Capelle aan den IJssel kwam als startplaats in beeld nadat Rotterdam was afgehaakt als beginplek.

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam