Overal in de Charloise wijk Wielewaal zijn protestteksten te vinden tegen de grootschalige sloopplannen van de woningcorporatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Overal in de Charloise wijk Wielewaal zijn protestteksten te vinden tegen de grootschalige sloopplannen van de woningcorporatie. © Joke Schot

Wielewaalers in cassatie tegen sloopplannen van hun wijk

De strijd van de overgebleven bewoners van de Wielewaal, een wijk in Charlois, tegen de sloop van hun wijk gaat door. Met steun van de Woonbond gaan de Rotterdammers in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag afgelopen januari. Daarmee krijgt de al jaren voortslepende juridische gevecht om de Wielewaal weer een vervolg, al is het nog onbekend wanneer de Hoge Raad zich over de kwestie buigt. 

  1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
    PREMIUM

    Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

    Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam