Voorzitter Jan Verschuren (58) van Speeltuinvereniging Wielewaal (links) en de 73-jarige Wil de Ben van de Bewonersorganisatie Wielewaal in de speeltuin die zo snel mogelijk dicht zou moeten van de gemeente Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Jan Verschuren (58) van Speeltuinvereniging Wielewaal (links) en de 73-jarige Wil de Ben van de Bewonersorganisatie Wielewaal in de speeltuin die zo snel mogelijk dicht zou moeten van de gemeente Rotterdam. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Wielewaalse frustratie over sluiting speeltuin: ‘Het is machtsspel van de gemeente’

Een maand respijt voor de sluiting van speeltuin Wielewaal in Rotterdam-Charlois. Dat gaf wethouder Bas Kurvers de Wielewaalers per brief één dag voor Kerstmis. Op 31 januari moet de sleutel van de poort echt ingeleverd zijn. Daarmee is dan ook de Dr. A. van Voorthuysenschool een voor hen belangrijk speelterrein kwijt. Gevolg: zorgen en ergernis alom.

Voorzitter Jan Verschuren van speeltuinvereniging Wielewaal en Wil de Ben, voorzitter van de Bewonersorganisatie Wielewaal en Unie van en voor de Wielewaalers,  zijn druk met het open houden van de speeltuin aan de Rollostraat. Tot voor enkele dagen terug dachten zij dat het doek eind dit jaar zou vallen. Volgens hen is er geen enkele reden om nu te stoppen met de speeltuinvereniging die reeds 70 jaar zijn werk doet in een wijk die paar jaren terug is aangewezen voor sloop (zie kader). ,,Woonstad heeft omwonenden aan de zuidkant van de Wielewaal geschreven dat de ontwikkeling van dit deel van de wijk is uitgesteld tot 1 juli 2021. De urgentie om de speeltuin en de kantine op het terrein te ontruimen ontgaat ons volledig.’’  De gemeente zegt de grond komend jaar bouwrijp te willen maken. 

  1. Wintersport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt
    PREMIUM
    Column

    Winter­sport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt

    Marktkooplieden zijn woedend omdat Rotterdam de weekmarkten verbiedt, terwijl ze in veel andere gemeenten wel doorgaan. Begrijpelijk. Maar het besluit, dat burgemeester Aboutaleb drie weken terug nam, is hard nodig. We kunnen de verantwoordelijkheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen (helaas) niet meer bij de burgers leggen. De verregaande maatregelen - intelligente lockdown - zijn (hoezeer ook te laat) niet voor niets genomen. Vermijd grote groepen. Social distancing is de enige optie. Ik zeg maar steeds: wintersport en carnaval hebben ons niet voor niets genekt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam