Volledig scherm
Het schilderij dat Hef maakte door met de punt van zijn joints stippen te zetten. © Pockies

Wietschilderij van rapper Hef vandaag onder de hamer

Een met joints in plaats van kwasten geverfd schilderij wordt vandaag geveild. Het gaat om het werkje dat de Rotterdamse rapper Hef begin dit jaar maakte. De veiling eindigt vandaag om 23.59 uur en het startbod ligt op 500 euro. Om middernacht is de winnaar bekend.

Volledig scherm
Rapper Hef. © Ade Johnson

Hef heeft er bewust voor gekozen om de winnaar van het schilderij aan het begin van de 20ste dag van de vierde maand van het jaar bekend te maken. Het getal 420 wordt door sommigen gezien als een verwijzing naar cannabis. 20 april, oftewel 4/20 is de onofficiële feestdag van de cannabisgebruikers. Het kleurrijke werkje wordt geveild via de webpagina van een onderbroekenmerk, dat eerder al een boxershort van Hef in zijn collectie opnam.

Hef maakte het ‘wietschilderij’ door met de punt van zijn joints stippen te zetten. De artiest rookte eveneens joints tijdens zijn schilderwerk. De rapper, die afkomstig is van Curaçao, groeide op in Hoogvliet. Van zijn ouders nam hij het gebruik van drugs over en hij kwam in het criminele circuit terecht. Muziek bleek de juiste uitlaatklep voor hem. Zijn eerste album was Hefvermogen (2009).

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam