Volledig scherm
Bert Wijbenga-Van Nieuwenhuizen is in beeld als nieuwe bestuurder van scholenkoepel BOOR. © Frank de Roo

Wijbenga-Van Nieuwenhuizen in beeld als scholenbestuurder

BOOR, de grootste scholenkoepel van Rotterdam, draagt een opvallende naam voor als lid van het algemeen bestuur. Bert Wijbenga-Van Nieuwenhuizen is in beeld, de man van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Hij staat sinds 2011 aan het roer bij woningcorporatie Woonbron.

Wijbenga-Van Nieuwenhuizen (53) was degene die als voorzitter van de Raad van Bestuur flink moest saneren bij Woonbron. Hij moest zorgen voor rustiger vaarwater, na het schandaal rondom het ss Rotterdam. De woningcorporatie kocht dat cruiseschip in 2005 om het om te bouwen tot toeristische trekker. De kosten werden bij aanvang geraamd op 25 miljoen euro, maar het liep volledig uit de hand, onder meer omdat het schip vol bleek te zitten met asbest. De financiële schade voor de volkshuisvester liep op tot 267,2 miljoen euro.

Volledig scherm
Farid Azarkan (midden) nam in maart 2017 afscheid als bestuurder van BOOR om Tweede Kamerlid te worden namens. © ANP

Vóór zijn tijd bij Woonbron, bekleedde Wijbenga-Van Nieuwenhuizen verschillende posities bij de politie en vrouwenopvang Kwintes.

Zijn vastgoedervaring komt van pas bij schoolbestuur BOOR, waar hij verantwoordelijk zal worden voor de huisvesting, inkoop en ICT. Maar voordat Wijbenga-Van Nieuwenhuizen kan beginnen aan zijn nieuwe baan, moet de gemeenteraad daar toestemming voor geven. De beslissing daarover valt op 22 februari.

BOOR was op zoek naar een nieuw bestuurder door het vertrek van Farid Azarkan. Hij nam in maart 2017 afscheid van het schoolbestuur om Tweede Kamer-lid te worden namens DENK.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
  Video

  Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

  ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''
 2. Tranen bij sprookjesaanzoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'
  Video

  Tranen bij sprookjes­aan­zoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'

  Vol verbazing kijkt Raymond van Bodegom (31) om zich heen als hij vanmiddag al zijn vrienden, familie en buren bij zijn woning in Spijkenisse ziet staan. Een ballon in de vorm van een zilveren ring verraadt stiekem waar het om gaat. Dan als een ware prins op het beige paard maakt de 38-jarige Nicolas Lowijs zijn entree. Aan het eind van de rode loper staat een emotionele Van Bodegom toe te kijken. Hij antwoordt volmondig ja als zijn partner hem ten huwelijk vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam