Volledig scherm
Bert Wijbenga-Van Nieuwenhuizen is in beeld als nieuwe bestuurder van scholenkoepel BOOR. © Frank de Roo

Wijbenga-Van Nieuwenhuizen in beeld als scholenbestuurder

BOOR, de grootste scholenkoepel van Rotterdam, draagt een opvallende naam voor als lid van het algemeen bestuur. Bert Wijbenga-Van Nieuwenhuizen is in beeld, de man van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Hij staat sinds 2011 aan het roer bij woningcorporatie Woonbron.

Wijbenga-Van Nieuwenhuizen (53) was degene die als voorzitter van de Raad van Bestuur flink moest saneren bij Woonbron. Hij moest zorgen voor rustiger vaarwater, na het schandaal rondom het ss Rotterdam. De woningcorporatie kocht dat cruiseschip in 2005 om het om te bouwen tot toeristische trekker. De kosten werden bij aanvang geraamd op 25 miljoen euro, maar het liep volledig uit de hand, onder meer omdat het schip vol bleek te zitten met asbest. De financiële schade voor de volkshuisvester liep op tot 267,2 miljoen euro.

Volledig scherm
Farid Azarkan (midden) nam in maart 2017 afscheid als bestuurder van BOOR om Tweede Kamerlid te worden namens. © ANP

Vóór zijn tijd bij Woonbron, bekleedde Wijbenga-Van Nieuwenhuizen verschillende posities bij de politie en vrouwenopvang Kwintes.

Zijn vastgoedervaring komt van pas bij schoolbestuur BOOR, waar hij verantwoordelijk zal worden voor de huisvesting, inkoop en ICT. Maar voordat Wijbenga-Van Nieuwenhuizen kan beginnen aan zijn nieuwe baan, moet de gemeenteraad daar toestemming voor geven. De beslissing daarover valt op 22 februari.

BOOR was op zoek naar een nieuw bestuurder door het vertrek van Farid Azarkan. Hij nam in maart 2017 afscheid van het schoolbestuur om Tweede Kamer-lid te worden namens DENK.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam