Volledig scherm
Impressie van het wijkpark Oude Westen. © Gemeente Rotterdam

Wijkpark Oude Westen krijgt facelift: vier fonteinen

Wijkpark Oude Westen in hartje Rotterdam wordt een stuk aantrekkelijker. Het komende half jaar ondergaat de groene long aan de West-Kruiskade een facelift en wordt voorzien van vier fonteinen.

Het is er groot, leeg en  stenig. Wijkpark Oude Westen wordt door omwonenden niet als prettig ervaren. Daar komt bij dat er nogal eens dronkaards en junkies rondhangen. Een algeheel alcoholverbod moet overlast dit jaar de kop indrukken, een mooiere buitenruimte moet de rest doen.

Vorig jaar werd de entree van het ruim dertig jaar oude stadspark al vergroot en voorzien van nieuwe struiken en planten, nu wacht de meest ingrijpende klus waarvoor de noordkant van het park een half jaar wordt afgesloten.

Om te voorkomen dat de vier natuurstenen fonteinen middenin het park niet gaan verzakken, moet een nieuw zandbed worden aangelegd. Ook zijn waterleidingen, elektriciteit en afvoerleidingen noodzakelijk. Een ondergrondse put met een pomp moet ervoor gaan zorgen dat de fonteinen niet droogvallen

De Reus van Rotterdam

De nieuwe inrichting van het Wijkpark stemde de gemeente Rotterdam af met omwonenden. Naast waterpartijen, zagen zij ook graag extra prullenbakken en nieuwe zitjes. Die komen er in de vorm van losse, rode stoelen. Ook wordt een nieuwe bestrating aangelegd. Het beeld De Reus van Rotterdam blijft op zijn plek.

De werkzaamheden aan het park gaan naar verwachting tot medio september duren. Tot die tijd is de toegang aan de West-Kruiskade dicht maar zodra de werkzaamheden het toelaten wordt een doorgang voor voetgangers gemaakt. Het wijkpark is wel altijd  bereikbaar via de ingang aan de Gouvernestraat.

Tijdens de vernieuwing van het park kunnen geen evenementen op het voorplein plaatsvinden. Voor de viering van Keti Koti, op 1 juli, wordt evenwel een uitzondering gemaakt. Op die dag is het Wijkpark wel toegankelijk vanaf de West-Kruiskade. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
27538 stemmen