Volledig scherm
De parkeeroverlast in Feijenoord loopt de spuigaten uit. © Ed Arnold

Wijkraad Feijenoord smeekt de gemeente om betaald parkeren in te voeren

ParkeeroverlastDe Wijkraad Feijenoord smeekt de gemeente Rotterdam om zo snel mogelijk betaald parkeren in te voeren in de wijk tussen de Kop van Zuid en de Nieuwe Maas. De overlast door parkerende forenzen loopt er zo op, dat de sfeer is de wijk ‘zeer gespannen’ is.

Vorig jaar nog sprak een meerderheid van de bewoners van Feijenoord zich tijdens een enquête uit tegen de invoering van betaald parkeren. Toen konden forenzen hun auto-met-vouwfiets-in-de achterbak nog kwijt op het Noordereiland. Sinds daar op 1 januari betaald parkeren is ingevoerd, heeft de overlast zich verplaatst naar Feijenoord.

Met name het noordelijk deel, dat wordt begrensd door de Oranjeboomstraat, de Nassauhaven, de Persoonskade en de Persoonshaven, kampt met overlast. Door de grote toestroom van forenzen kunnen bewoners hun wagen er niet meer kwijt. De hoge parkeerdruk leidt ertoe dat auto’s worden neergezet op stoepen, opritten, bushaltes, invalideplekken en in bermen. Hulpdiensten hebben er moeite mee om sommige delen van wijken te bereiken.

Brandbrief

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de wijkraad deden bewoners vorige week massaal hun beklag. In reactie daarop schrijft de wijkraad nu een brandbrief aan de gemeente. ‘Het vinden van een parkeerplaats is bijna onmogelijk geworden en de gemoederen lopen soms hoog op. De sfeer in de buurt is dan ook zeer gespannen’, schrijft wijkmanager Nasra Djorai, waarmee ze refereert aan een knokpartij om een parkeerplaats op de Oranjeboomstraat. ,,De urgentie om maatregelen te nemen, neemt met de dag toe.”

Quote

De urgentie om maatrege­len te nemen, neemt met de dag toe

De wijkraad vraagt de gemeente niet alleen om snel betaald parkeren in te voeren, maar ook om in de tussentijd de wijk tegemoet te komen door het parkeerterrein aan de Oranjeboomstraat gratis beschikbaar te stellen voor bewoners. 

Op het Noordereiland is inmiddels geen sprake meer van parkeeroverlast. Wel staat er een aantal buitenlandse auto’s geparkeerd met een reeks aan boetes onder de ruiten een wielklem.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam