Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Savage van (vlnr) eigenaar Xander Rodriques, souschef Rijk Juten, chef-kok James Maros en souschef Thomas Pagé maakt Rotterdam een beetje wilder. Savage toont culinair lef en raffinement en is een topadres voor fijnproevers, al is de prijs er ook wel naar. © Jan de Groen

Wildebras met raffinement

De Gouden Pollepel Savage, Rotterdam Rotterdam is een beetje wilder geworden door de komst van Savage, zij het een chic soort wild. Want, moet ik u waarschuwen, goedkoop is het allemaal niet. Daar zijn entourage, service en vooral het eten dan ook naar.

NOSE-TO-TAIL

Bij de nose-to-tail aanpak wordt er niets van het dier weggegooid. Alles wordt gebruikt: van snuit tot staart. Een heel dier wordt de keuken binnengebracht, waarna de koks ermee aan de slag gaan. Organen, spek, de huid: alles kun je verwerken. Van geitenspek tot visgratenstroop.

Ruim een halfjaar geleden opende het jonge echtpaar Natalia en Xander Rodrigues (voorheen sommelier bij Oliva) Savage aan de Schiedamse Vest. Daar worden we keurig, zelfs wat voorzichtig, ontvangen. Later wordt de bediening losser. In een verder vrij sober decor van witte muren, donkere houten tafels en witte kuipstoeltjes is een boom de enige uitspatting - al zal de glazen inloopwijnkast ook wat harten sneller doen kloppen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam