Volledig scherm
Het RDM Veerhuis. © Joep van der Pal

Wim Pijbes voorbarig over koop panden

Directeur Wim Pijbes van de filantropische stichting Droom en Daad liep op de zaken vooruit toen hij op televisie zei dat hij het Katoenveem en het RDM Veerhuis in Rotterdam-West van de gemeente heeft gekocht. Volgens wethouder Bas Kurvers is die uitspraak 'feitelijk onjuist en te snel'.

Volledig scherm
Wim Pijbes. © Marco De Swart

Dat neemt niet weg dat de gemeente de vervallen panden wel graag onderhands aan de stichting wil verkopen. ,,Droom en Daad heeft gevraagd of ze exclusiviteit konden krijgen om een plan te ontwikkelen voor deze panden. Ze willen ze in oude luister herstellen. We sturen op een grote expositieruimte in Katoenveem en een writersresidence in het Veerhuis. Beiden kunnen van toegevoegde waarde zijn voor de stad'', zegt Kurvers.

De VVD-wethouder van bouwen en wonen wil overgaan tot verkoop zodra duidelijk is dat de plannen binnen de gebiedsontwikkeling en de wet- en regelgeving passen. Kurvers is enthousiast over Droom en Daad, die in de eerder al van de gemeente gekochte Fenixloods een landverhuizersmuseum ontwikkelt. De wethouder hoopt in de toekomst vaker zaken te kunnen doen met de stichting, die wat hem betreft een verrijking is voor de stad.

De Partij voor de Dieren heeft echter kanttekeningen bij de gang van zaken. ,,Ik vind het opmerkelijk dat één partij, die met de dikste portemonnee, als een blikemschicht door de stad gaat, terwijl andere partijen jaren wachten op groen licht voor hun plannen voor panden van de gemeente'', zegt fractievoorzitter Ruud van der Velden. ,,Dat is jammer en niet altijd goed voor de stad.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam