Volledig scherm
Kees Pieters bij de windmolen naast de van Brienenoordbrug. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

‘Windmolens op zee scheelt vele miljoenen’

De bouw van windmolens op zee is veel goedkoper dan op land. Dat zal Barendrechter Kees Pieters woensdag duidelijk maken aan de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland die dan beslissen over de regionale windmolenplannen.

Pieters, die pas een burgerinitiatief is begonnen tegen de landmolens, beweert dat het voorstel waarover de Staten een besluit nemen, 140 miljoen euro subsidie vertegenwoordigt over een periode van 15 jaar. ,,Maar op zee zal dat slechts 60 miljoen euro zijn. Dat wil ik de Staten nog wel even meegeven. En dit verzin ik niet zelf, maar komt uit informatie van de overheid zelf.’’

Pieters zal morgen in de Staten inspreken, net als Cora van Mook van de Stichting Windmolens N57 Nee!, die te hoop loopt tegen de windplannen op Voorne-Putten.

Met zijn inbreng wil Pieters voorkomen dat de hele regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden worden volgezet met windmolens, van Rotterdam-IJsselmonde en -Charlois, Ridderkerk, Barendrecht en Krimpen aan den IJssel tot aan Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard toe.

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam