Volledig scherm
Kees Pieters bij de windmolen naast de van Brienenoordbrug. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

‘Windmolens op zee scheelt vele miljoenen’

De bouw van windmolens op zee is veel goedkoper dan op land. Dat zal Barendrechter Kees Pieters woensdag duidelijk maken aan de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland die dan beslissen over de regionale windmolenplannen.

Pieters, die pas een burgerinitiatief is begonnen tegen de landmolens, beweert dat het voorstel waarover de Staten een besluit nemen, 140 miljoen euro subsidie vertegenwoordigt over een periode van 15 jaar. ,,Maar op zee zal dat slechts 60 miljoen euro zijn. Dat wil ik de Staten nog wel even meegeven. En dit verzin ik niet zelf, maar komt uit informatie van de overheid zelf.’’

Pieters zal morgen in de Staten inspreken, net als Cora van Mook van de Stichting Windmolens N57 Nee!, die te hoop loopt tegen de windplannen op Voorne-Putten.

Met zijn inbreng wil Pieters voorkomen dat de hele regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden worden volgezet met windmolens, van Rotterdam-IJsselmonde en -Charlois, Ridderkerk, Barendrecht en Krimpen aan den IJssel tot aan Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard toe.

  1. Justitie wil dat moordenaar 
alsnog halfjaar gaat zitten

    Justitie wil dat moordenaar alsnog halfjaar gaat zitten

    Rotterdammer Urghen C. (42) kreeg in 2012 een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd voor het doodschieten van zijn vriend Tiko Mercera. Een jaar voordat hij de straf had uitgezeten, werd hij in voorlopige vrijheid gesteld. Justitie heeft in de rechtbank van Dordrecht geëist dat hij terug de bak in gaat om dat ene jaar alsnog uit te zitten omdat hij zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden die waren gesteld. De rechtbank bepaalde dat hij nog een halfjaar moet gaan uitzitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam