Volledig scherm
Kees Pieters bij de windmolen naast de van Brienenoordbrug. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

‘Windmolens op zee scheelt vele miljoenen’

De bouw van windmolens op zee is veel goedkoper dan op land. Dat zal Barendrechter Kees Pieters woensdag duidelijk maken aan de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland die dan beslissen over de regionale windmolenplannen.

Pieters, die pas een burgerinitiatief is begonnen tegen de landmolens, beweert dat het voorstel waarover de Staten een besluit nemen, 140 miljoen euro subsidie vertegenwoordigt over een periode van 15 jaar. ,,Maar op zee zal dat slechts 60 miljoen euro zijn. Dat wil ik de Staten nog wel even meegeven. En dit verzin ik niet zelf, maar komt uit informatie van de overheid zelf.’’

Pieters zal morgen in de Staten inspreken, net als Cora van Mook van de Stichting Windmolens N57 Nee!, die te hoop loopt tegen de windplannen op Voorne-Putten.

Met zijn inbreng wil Pieters voorkomen dat de hele regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden worden volgezet met windmolens, van Rotterdam-IJsselmonde en -Charlois, Ridderkerk, Barendrecht en Krimpen aan den IJssel tot aan Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard toe.

  1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
    Video

    Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

    ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam