Volledig scherm
Foto Klein op de Karel Doormanstraat in Rotterdam is gesloten. © AD

Winkels elektronicaketen Klein gesloten

UpdateDe winkels van de bekende elektronicaketen Klein zijn gesloten. Het bedrijf doet vooralsnog geen mededelingen over de achtergrond daarvan. Het hoofdkantoor in Barendrecht is onbereikbaar. Vakbond FNV vreest voor een faillissement.

Quote

Wij hebben van het bedrijf geen bevesti­ging gekregen, maar alles wijst op een faillisse­ment

Niels Suijker, FNV

Het vier decennia oude Klein heeft 34 zaken, vooral in de Rotterdamse regio. De zaak bouwde bekendheid op onder de naam Foto Klein, maar de laatste jaren heeft het concern de focus op fotocamera's losgelaten.

Vorige maand bleek Jeroen Klein zich al teruggetrokken te hebben als commercieel directeur uit het Barendrechtse familiebedrijf. Hij heeft de Rotterdamse fotozaak Foka overgenomen. Toen sloot hij een samenwerking van de twee bedrijven niet uit.

Faillissement
,,Wij hebben van het bedrijf geen bevestiging gekregen, maar alles wijst op een faillissement'', zegt FNV-bestuurder Niels Suijker die zijn informatie heeft van bij de keten werkzame leden van de bond.

Mocht de keten inderdaad omvallen, dan zou dit de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat zijn, na het faillissement van onder andere Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.

Klein, ook wel bekend als Foto Klein, telt volgens FNV tussen de tweehonderd en driehonderd medewerkers. De zaak is vooral in de omgeving van Rotterdam een begrip.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6277 stemmen