Volledig scherm
Vicepremier Hugo de Jonge. © ANP

Woedend Denk eist opheldering van vicepremier na 'arrogante uitspraken'

Vicepremier Hugo de Jonge heeft gisteravond ongemeen fel uitgehaald naar Denk en de PVV. Tijdens de presentatie van het boek Rotterdam, stad van twee snelheden van journalist Mark Hoogstad zei de voormalig wethouder van Rotterdam dat de stad verder dreigt te polariseren met de komst van de twee politieke nieuwkomers.

Quote

De komst van Denk en PVV was wel het laatste waar Rotterdam behoefte aan heeft

Hugo de Jonge

,,Ik zie partijen die de verschillen in de stad niet willen overbruggen, maar juist een politiek verdienmodel maken van het exploiteren van die kloof. De komst van Denk en van de PVV was wel het allerlaatste waar Rotterdam behoefte aan heeft. Aan polarisatie had deze stad al geen gebrek."

,,Als je zoals de PVV denkt dat onze fantastische burgemeester Aboutaleb het grootste probleem van Rotterdam is, dan heb je van onze stad en haar problemen weinig begrepen. Of: als je zoals Denk denkt dat je mensen in de stad vooruit helpt door ze gevangen te houden in hun eigen geschiedenis, hun eigen taal en hun eigen cultuur, ook dan heb je van Rotterdam en haar toekomst maar weinig begrepen."

Denk-partijleider Kuzu noemt de uitspraken anti-democratisch en een vicepremier onwaardig. ,,Dit getuigt van minachting voor heel veel kiezers." Kuzu wil dat De Jonge vandaag tekst en uitleg geeft in de Tweede Kamer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9355 stemmen