Wondergirl Amira weer wereldkampioen kickboksen

VIDEODe Rotterdamse kickbokser Amira Tahri heeft opnieuw een grote internationale titel in de wacht gesleept. De 9-jarige scholiere uit Crooswijk won zaterdagavond in het Noord-Franse Orchies de wereldtitel bij de meisjes tot 27 kilogram.

Haar partij tijdens een boksgala in de Davo Pévèle Arena in Orchies tegen de Franse kampioen Eline Iherbier eindigde onbeslist, maar Amira won na punten. ,,Het was spannend’’, sprak de Rotterdamse na afloop van de partij die twee ronden van 1,5 minuut duurde. ,,Gelukkig koos de jury voor mij. Ik vind dat ik verdiend heb gewonnen.’’

Tahri pakte daarmee alweer de derde wereldtitel, ze heeft ook al drie Europese titels achter haar naam staan. Eind dit jaar is er opnieuw een wereldkampioenschap. ,,Als Amira ouder en zwaarder wordt, kan ze in andere klasses ook weer titels winnen, maar nu richten we ons weer volledig op school’’, aldus manager Vahid Abdi.

De Rotterdamse kickbokser, die ook wel The Wondergirl wordt genoemd, werd het afgelopen weekend gevolgd door de Marokkaanse tv-zender 2M, en Videoland. Verder kreeg ze in Frankrijk steun van haar begeleidingsteam en familie.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
Amira Tahri weer wereldkampioen! © Younes Tahri

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam