Volledig scherm
© PR

Woningen, 5-sterrenhotel en winkels in Post Rotterdam

Het oude Postkantoor aan de Coolsingel krijgt een nieuw leven. De vastgoedgroep Omnam Investment Group heeft het leegstaande, historische pand aangekocht om er onder de naam Ven Rotterdam een wooncomplex, een 5-sterrenhotel, winkels en een fitnessruimte in te vestigen. De investering in dit bijzondere complex, een van de weinige vooroorlogse gebouwen in het centrum, bedraagt 100 miljoen euro.

Het pand is 25.000 vierkante meter groot en beschikt over een fameuze, imposante entree van 22,5 meter hoogte. Een architect wordt binnenkort aangesteld om de verbouwing te leiden.

Na de renovatie zal de voormalige grandeur van het pand terugkeren, zodat het publiek weer kan genieten van de 'elegantie van dit historische monument', aldus de initiatiefnemers.

Dino-expo
Nadat het beroemde complex naast het stadhuis bijna tien jaar geleden leeg kwam te staan, werden diverse plannen voor het bouwwerk ontwikkeld. Een hotel was al eerder een optie, evenals een grootschalige verbouwing tot wooncomplex.

Een bestemming als outlet-center passeerde de revue, terwijl ook de Erasmus Universiteit Rotterdam en Museum Rotterdam naar het postkantoor lonkten. Uiteindelijk werd er slechts tijdelijk gebruik van gemaakt, als onderdak voor een dino-expo, de verkoop van Uggs en een dance-battle.

Volledig scherm
© PR
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam