Foto ter illustratie. Studenten wandelen richting hun studentenhuis met kratten bier. Deze foto is gemaakt in het centrum van Delft.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Studenten wandelen richting hun studentenhuis met kratten bier. Deze foto is gemaakt in het centrum van Delft. © Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Woonwijk keert zich tegen plannen studentencampus: ‘We maken ons heel veel zorgen over overlast’

Een studentencampus in een woonwijk? Bewoners van Fascinatio moeten er niet aan denken. De Capelse gezinswijk vreest voor veel overlast als ze er in een klap vierhonderd Rotterdamse studenten bij krijgen. ,,Dan bestaat de wijk voor een derde uit studenten. Dat is buitenproportioneel.” 

2 reacties

  • A.W. Helwig

    2 maanden geleden
    De studenten moeten inderdaad ergens wonen, alleen houden ze zelden rekening met omwonenden. Ik heb studenten een paar jaar tegenover me gehad. Zeker in de maanden september/oktober, nog lekker weer en net onder moeder's vleugels vandaan, wat leidde tot gigantische zuippartijen op de balkons of dakterrassen, luid schreeuwen, van het balkon afgegooide flesjes en beschadigde auto's; niet plezierig voor omwonenden.
  • Sylvia Schenkels

    2 maanden geleden
    Ze moeten toch èrgens wonen. Het ziet er naar uit dat mensen alleen maar denken "not in my backyard" en over een paar jaar gaan klagen dat hun studerende kinderen geen kamer kunnen vinden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam