Zadkine wil combinatie-opleidingen bieden voor meer baankansen: leren over de zorg én de horeca

videoHet Zadkine in Rotterdam wil combinatie-opleidingen aanbieden om baankansen te vergroten. Studenten aan de mbo-school zouden dan bijvoorbeeld een opleiding in de horeca én de zorg kunnen volgen. De onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, is hiervoor de aanleiding. 

Het volgen van een bakkersopleiding en tegelijkertijd meer leren over techniek. Dat is nu nog niet mogelijk. Studenten kiezen nu één bepaalde richting. De coronacrisis heeft het bestuur aan het denken gezet. ,,We willen de kansen voor onze studenten zoveel mogelijk vergroten en ervoor zorgen dat ze na hun studie zo snel mogelijk aan werk komen”, vertelt bestuurder Marloes de Vries. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam