Volledig scherm
De Zalmhaventoren in vergelijking met het grootste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa in Dubai. © Dam & Partners, Kaan Architecten, Rotterdamse Dromers

Zalmhaventoren hoog? Het kan véél hoger

Over een paar jaar zal de grootste woontoren van de Benelux, de Zalmhaventoren, de skyline van Rotterdam sieren. Hoewel lang niet iedereen zit te wachten op de komst van de nieuwe reus aan de Maas, laat het weblog Rotterdamse Dromers zien dat het nog veel hoger kan.

De voorbereidende werkzaamheden voor de woontoren in het Scheepsvaartkwartier zijn in volle gang. Het heeft ongeveer tien jaar geduurd voordat alle plannen goedgekeurd waren, maar niets houdt de nieuwe kolos van architecten Dam & Partners en Kaan Architecten nu nog tegen. Zodra hij af is, mag de wolkenkrabber zich met zijn 215 meter het hoogste gebouw van het land noemen. 

Dit staat echter in schril contrast met het hoogste gebouw ter wereld. De 830 meter hoge Burj Khalifa in Dubai doet de Zalmhaventoren lijken op een bescheiden bouwwerk. Rodney Kastelan, schrijver voor het Rotterdamse weblog, voegde de imposante Dubaise wolkenkrabber toe aan de impressie die de architecten maakten van de Zalmhaventoren. Daarop is het verschil goed te zien. Of de Rotterdamse skyline de hoogte van de Burj Khalifa ooit zal bereiken, is de vraag. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam