Volledig scherm
De zeehond heeft een opvallend zwarte kop. © A Seal

Zeldzaam zeehondje ‘Black Panther’ is opgeknapt en mag terug de zee in

Black Panther, een vanwege z’n zwarte kop en delen van zijn lijf zeldzame zeehond, wordt zaterdag vrijgelaten op het strand van de Brouwersdam bij Ouddorp. De verwachting is dat veel publiek afkomt op deze ‘attractie’.

Volgens zeehondenexpert Jaap van der Hiele gaat het om een zeehond die melanisme heeft; z’n huid is opvallend zwart. ,,Daarvan zwemmen er maar vier of vijf rond in Nederland.’’ De zeehond werd verzwakt aangetroffen op de Maasvlakte en naar zeehondenopvang A Seal in Stellendam gebracht. Daar werd de toen nog geen 15 kilo wegende rob zo goed opgelapt, dat hij zaterdag rond 13.30 uur ter hoogte van beachclub ’t Gorsje terug de Noordzee in mag.

Quote

Een agent dacht dat de zeehond zou blijven liggen als hij zijn jas over hem heen zou gooien

Jaap van der Hiele, Zeehondenexpert

Jas

Van der Hiele vertelt dat hij er ooit eerder één vond, in 2001. Die wilde hij meenemen naar de opvang. ,,Dat was ook op de Brouwersdam. De politie wilde me wel helpen. Een agent dacht dat de zeehond zou blijven liggen als hij zijn jas over hem heen zou gooien. Zo breng je honden in verwarring, maar die zeehond dook gewoon mét jas het water in.’’

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam