Anno 1982. Het zogenoemde kabouterdorp in aanbouw. Op dit terrein bevond zich voorheen het heliport én werd er volop plezier beleefd op de kermis.
Volledig scherm
PREMIUM
Anno 1982. Het zogenoemde kabouterdorp in aanbouw. Op dit terrein bevond zich voorheen het heliport én werd er volop plezier beleefd op de kermis. © AD/Lex de Herder

Zelfs in Australië zijn er veel herinneringen aan het Rotterdamse kabouterdorp

Rotterdam van ToenZo oud was ie nu ook weer niet, de raadplaat van vorige week. Jaartje of veertig, toen bebouwing verscheen achter het voormalige NS-station Hofplein, popperige pandjes die in schril contrast staan met de wolkenkrabbende reuzen die we heden ten dage uit de grond stampen. Kleine kekke woninkjes, met pittige puntige dakjes plus bescheiden balkonnetjes. Klein maar fijn, zou je denken, in hartje Rotterdam.

  1. Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!

    Eén vraag over de raadplaat van vorige week werd direct goed beantwoord door onze trouwe lezers. Want die wigwam-achtige paalconstructie, waartussen iets loodzwaars op en neer werd geschoven, dat was natuurlijk een heistelling. Appeltje-eitje, zeker voor Rotterdammers, bij wie zo’n apparaat op vrijwel elke straathoek heeft gestaan. Inclusief het ritmisch gebonk, de soundtrack van de wederopbouw. Mooi!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam