Het slachtoffer werd in zijn rug gestoken.
Volledig scherm
Het slachtoffer werd in zijn rug gestoken. © Politie

Zes tieners opgepakt voor in rug steken van 17-jarige jongen

De politie heeft zes jongens tussen de 16 en 18 jaar aangehouden voor een steekpartij op de Rotterdamse Pleinweg eind januari. Het 17-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond, nadat hij in zijn rug werd gestoken. 

De jongen zou bij Zuidplein ruzie hebben gekregen met de groep verdachten. Dat mondde uit in een vechtpartij. Toen het slachtoffer probeerde te vluchten, werd hij in zijn rug gestoken. Met behulp van een vriend ging hij naar het Ikazia Ziekenhuis, waar hij onmiddellijk werd geopereerd.

De verdachten zijn vier jongens van 16 jaar, een van 17 jaar en een van 18 jaar. Vijf zijn in hun huis in Rotterdam opgepakt. De ander werd op school aangehouden.

De politie kwam de jongeren op het spoor dankzij een grote hoeveelheid beschikbare camerabeelden. ‘De aanhoudingen zijn een stap in de goede richting om deze zaak op te lossen, al moet hun rol en aandeel in het incident nog verder onderzocht worden’, luidt de verklaring.

Geweld

Het extreme geweld onder jongeren is een grote zorg voor de politie en politiek. Na een steekpartij in Ridderkerk en Spijkenisse stelden de burgemeesters van deze gemeenten een messenverbod voor minderjarigen in.

Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb uit zich fel over het messengeweld in de stad. Eergisteren maakte hij bekend een dwangsom van 2500 euro op te willen leggen aan ouders van jonge messenbezitters in Rotterdam. Jongeren die worden betrapt met een mes, wil hij een gebiedsverbod opleggen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam