Hoe donkerder de kleur, hoe meer inwoners relatief gezien in het ziekenhuis liggen.
Volledig scherm
Hoe donkerder de kleur, hoe meer inwoners relatief gezien in het ziekenhuis liggen. © RIVM

Zestien coronapatiënten overleden, 113 nieuwe positieve testen

In de Rotterdamse regio zijn zestien nieuwe coronapatiënten overleden. Verleden week was dit aantal ook een dag zo hoog. In 24 uur tijd zijn er verder 113 positieve testen bij gekomen. In totaal zijn er nu 91 regiogenoten overleden en 1596 mensen bewezen besmet met het coronavirus.

Dit blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De verschillen in de regio zijn groot. In Brielle is er opnieuw niemand positief getest, terwijl in bijvoorbeeld Goeree-Overflakkee nieuwe positieve testen zijn vastgesteld. Rotterdam stijgt met zestig naar 769.

Extra testen

Meer zorgmedewerkers dan eerst wordt getest, bijvoorbeeld in de drive-thru onder het Topsportcentrum naast de Kuip. Dit is zorgpersoneel dat buiten het ziekenhuis werkt, bijvoorbeeld in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg en geestelijke gezondheidszorg. De verwachting is dat er mede daardoor positieve testen bij zullen komen. Tegelijkertijd wordt lang niet iedereen die ziek is, getest.

Naast de besmettingscijfers van de GGD zijn er ook de cijfers van het RIVM. In totaal zijn 540 regiogenoten opgenomen, of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Dat zijn er 32 meer dan gisteren. Dit is ongeveer gelijk aan het aantal coronapatiënten dat verleden week gemiddeld is opgenomen.

Twaalf bewoners overleden

Relatief gezien zijn de meeste inwoners van Goeree-Overflakkee opgenomen in het ziekenhuis. Hierbij speelt de uitbraak in woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh een rol. Hier zijn twaalf bewoners overleden en 41 besmet geraakt.

In heel Nederland meldt het RIVM 101 nieuwe sterfgevallen en 260 nieuwe ziekenhuisopnames. De cijfers van het RIVM slechts een indicatie van het verloop van het aantal ernstig zieke mensen in de regio. Soms zit er een vertraging in het melden. Bovendien zijn er ook ernstig zieke ouderen die in het verpleeghuis verblijven.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam