Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de Lijnbaan in Rotterdam. © Politie

Zeven aanhoudingen op Lijnbaan waar jongeman (22) mes trekt naar agent in burger

De politie heeft vanavond zeven jongeren aangehouden in de leeftijd van 11 tot 22 jaar die met messen en bivakmutsen rondhingen bij een filiaal van JD Sports op de Lijnbaan in Rotterdam. De politie was alert na signalen van plunderingen. Eén jongeman trok een mes toen hij werd aangesproken door een agent in burger.

De politie was met veel man aanwezig in de Rotterdamse binnenstad, vanwege de dreiging van plunderingen. Agenten en handhavers stonden op scherp en fouilleerden preventief ruim 70 mensen in de stad. 

In totaal werden zeven jongeren aangehouden in de leeftijd van 11 tot 22 jaar. Drie van hen hadden een mes op zak. Ook kwamen er nog bivakmutsen tevoorschijn. Twee jongeren konden geen identiteitsbewijs laten zien en twee anderen voldeden niet aan bevel of vordering.

Fles

De 22-jarige aangehouden jongen gooide een fles op straat. Toen een agent in burger hem hierop aansprak trok de jongen een mes. Dat had hij beter niet kunnen doen, want met hulp van een andere agent werd hij meteen tegen de grond aan gewerkt. Ook hij zit vast op bureau.

Eerder vandaag pakte de politie een 15-jarige jongen op in het onderzoek naar de plunderplannen bij de Bijenkorf en JD Sports in Rotterdam. Hij wordt verdacht van opruiing. 

De Rotterdamse politie had al eerder signalen doorgekregen dat er plannen waren om het warenhuis de Bijenkorf te bestormen. Vorige week vrijdag werden er elf aanhoudingen verricht, maar de dag daarvoor was er ook al veel politie op de been rondom het winkelcentrum.

Afgelopen weken waren er meerdere plunderingen bij JD Sports, onder meer op de locaties in Brussel en Amsterdam. Dat gebeurde nadat een medewerker van de winkel in het Belgische Luik racistische uitlatingen zou hebben gedaan. Zij is inmiddels opgepakt. 

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
5019 stemmen