Volledig scherm
De nagels van de hond laten zien dat de hond zorg is onthouden. De eigenaar krijgt nu de kans om daar nog wat aan te veranderen. © Politie Dierenwelzijn

Zeven verwaarloosde honden in woning, politie neemt er twee in beslag

UpdateZeven honden zijn gevonden in een extreem vervuilde woning in Rotterdam-IJsselmonde. De politie kreeg een melding over stankoverlast en trof de dieren aan. Hun baasje kreeg een paar uur de tijd om wat aan de onhygiënische omstandigheden in zijn huis te doen. Uiteindelijk heeft de politie twee honden in beslag genomen.

,,Niet alle honden waren van de eigenaar van de vervuilde woning’’, legt een woordvoerder van Politie Dierenwelzijn uit. ,,Van de zeven, waren er maar twee van hemzelf. Op de andere paste de eigenaar. De dieren zijn allemaal nagekeken, twee waren echt zwaar verwaarloosd. Die hebben we meegenomen.’’ De man in IJsselmonde heeft zijn woning in de gegeven tijd opgeruimd. Maar hij is wel aangesproken op de verwaarlozing.

Wie de eigenaar van de overige vijf honden is, is niet bekend. Daar zoekt de politie nog naar. Een eigenaar van de honden verliet toen de politie bij de woning in IJsselmonde aankwam, snel het huis.  Een van de honden was niet gechipt en geregistreerd. Daarop staan hoge straffen en moet het baasje zich verantwoorden. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam