Zieke kinderen op de foto als superheld

VIDEO24 kinderen met kanker verzamelden zich vandaag in de Van Nellefabriek. Maar hun ziekte was voor één keer wel het laatste waar ze zich mee bezighielden. Er moesten namelijk belangrijke keuzes worden gemaakt: gingen ze als Spiderman op de foto of toch liever als The Hulk?

Lorena (10), bij wie in oktober botkanker werd ontdekt, vindt het maar een lastige keuze. Wordt het Flash of toch Thor? ,,Flash is supersnel en heeft veel spieren, maar Thor heeft lang haar én een hamer.” De oplossing: ze mag in beide kostuums op de foto en daarna zelf uitkiezen welke ze het leukst vindt.

Eenmaal getransformeerd tot Thor heeft Lorena weinig moeite om zich in te leven in haar superheldenrol. De fotograaf hoeft amper aanwijzingen te geven. Terwijl haar moeder op Lorena’s verzoek met de bijbehorende rode cape wappert als ‘special effect’, neemt het meisje de een na de andere stoere pose aan.

De superhelden en hun ouders, broertjes en zusjes zijn uitgenodigd door Stichting Kanjer Wens, een stichting die wensen vervult van ernstig zieke kinderen. ,,Wij vinden dat de kinderen die zó hard strijden tegen deze rotziekte echte superhelden zijn. We willen ze graag in beeld brengen”, vertelt Peter Visser, directeur van de stichting. ,,En hoe kan je dat beter doen dan door ze een superheldenpak aan te trekken en ze daarin vast te leggen?”

Quote

Wij vinden dat de kinderen die zó hard strijden tegen deze rotziekte echte superhel­den zijn

Peter Visser, Directeur Stichting Kanjer Wens

Nadat de jonge patiëntjes zijn omgetoverd tot hun favoriete superheld en ze in hun stoerste pose zijn vereeuwigd, worden de beelden gefotoshopt. ,,Om het plaatje compleet te maken komt er nog een bijpassende achtergrond bij. Iedereen krijgt de foto op canvas toegestuurd”, vertelt Visser.

En wat is een superheld zonder stoere auto? Als kers op de taart mogen de kinderen een ritje maken in een vervoersmiddel naar keuze. Op de parkeerplaats staan flitsende Ferrari’s, Ford Mustangs met ronkende motoren en Amerikaanse politieauto’s inclusief loeiende sirenes en zwaailichten klaar.

Volledig scherm
© Videostill

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam