Het hele team van het Ischemie Centrum: verpleegkundige Isaura van der Zande, maag-darm-leverarts Desiree Leemreis, interventieradioloog Pum le Haen, vaatchirurg Gijs Welten en promovendus Duygu Harmankaya.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hele team van het Ischemie Centrum: verpleegkundige Isaura van der Zande, maag-darm-leverarts Desiree Leemreis, interventieradioloog Pum le Haen, vaatchirurg Gijs Welten en promovendus Duygu Harmankaya. © Robbert Beck/Franciscus Gasthuis & Vlietland

Ziekenhuizen willen snellere diagnose bij heftige buikpijn: ‘Patiënt eerder van pijn verlossen’

Patiënten moeten te vaak een lange weg afleggen tot blijkt dat hun heftige buikpijn komt door verkalkte bloedvaten. Hun darmen of maag krijgen hierdoor te weinig zuurstof. Het Erasmus MC en Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoeken of een snellere diagnose mogelijk is. ,,Zodat de patiënt sneller van de pijn verlost is.’’

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam