Zingende buschauffeurs barsten van ambitie: ‘We willen Mijn Feyenoord in de Top 2000’

Twee jaar geleden waren ze er opeens. Ze parkeerden een oude RET-bus uit de jaren 80 voor de Kuip, namen een clip op bij hun lied Mijn Feyenoord en een paar weken later stonden ze in een bomvol Feyenoordstadion om hun verse hit te zingen. Maar aan ambities geen gebrek bij de Rotterdamse zingende buschauffeurs: ze willen dat hun lied - op de melodie van het aanstekelijke Sweet Caroline - in de Top 2000 komt.

Of ze per se Bohemian Rhapsody van de troon willen stoten? Daar lijkt het niet op. De buschauffeurs hopen op plek 1908 te komen: het jaar waarin hun club het levenslicht zag. Wie de mannen de Top 2000 in wil helpen, kan tot morgen 17.00 uur nog stemmen. 

Aad van Hemert heeft wat rekensommetjes gemaakt, en acht de kans dat hij en zijn collega's in de Top 2000 belanden best groot. ,,Het lied schreef ik in 2017 net voor Feyenoord kampioen werd. Nu wordt het nog steeds elke wedstrijd gevraagd. Vorig jaar vroegen supporters: moeten we 'm niet in de Top 2000 krijgen?’’ Dat was een beetje kort dag, maar nu hebben de chauffeurs er vol op ingezet.  Maar wat nou als ze niet op 1908, maar op 1900 - het jaar waarin Ajax werd opgericht - terecht komen? ,,Haha, dat gaat niet gebeuren joh!’’

Nieuwe single

Het is niet het enige nieuws rondom de muzikale stadschauffeurs. Net als in voorgaande jaren zijn ze weer een actie gestart voor het Sophia Kinderziekenhuis. Daar hoort een nieuwe hit bij: de mannen doken de studio in en namen een kerstsingle op. Op het deuntje van Feliz Navidad zingen ze over kerst in de stad en Laat voor Sophia een lichtje branden. In de clip zijn sferische beelden van de stad te zien. De mannen willen 10.000 euro inzamelen voor de Lichtjesactie van het kinderziekenhuis: die staat dit jaar in het teken van een nieuw te realiseren hersencentrum voor kinderen.

,,Voor het ziekenhuis wordt een enorme kerstboom neergezet die vol wordt gehangen met lichtjes. Zo'n lampje kun je voor vijf euro kopen. Laatst waren we uitgenodigd door Sophia TV. Dan loop je door zo'n ziekenhuis en dan weet je echt waar je het voor doet’’, zegt Van Hemert. ,,We zongen a capella, samen met de zusters, het lied voor een ventje die zijn kamer niet meer uit kon. Hij bloeide helemaal op. Het kost veel energie, maar je krijgt er nog veel meer energie voor terug.’’

Volledig scherm
De zingende buschauffeurs. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam