Zingende buschauffeurs schrijven bedanklied voor Giovanni van Bronckhorst

VIDEODe zingende RET-buschauffeurs laten weer van zich horen met een nieuw lied: Gio bedankt!  Held van Rotterdam!  Het nummer is speciaal geschreven voor Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst die bijna vertrekt bij de Rotterdamse voetbalclub. 

Leadzanger en buschauffeur Aad van Hemert schreef het lied als een bedankje voor alle mooie voetbaljaren. ,,Zondag is zijn laatste wedstrijd in de Kuip. Ik vond dat ik iets moest doen voor zijn vertrek.’’ Hij dook de studio  van Peter Kanselaar in om het nummer op te nemen.

Hoewel Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie zondag ook voor het laatst in het stadion in actie komt, houdt Van Hemert het alleen bij een lied voor de coach. ,,Van Persie is zeker een held. Maar Van Bronkhorst heeft zoveel prijzen gepakt. Hij is de succesvolste trainer bij Feyenoord ooit’’, legt hij uit. ,,Daarnaast, twee nummers in zo’n korte tijd was me even teveel.’’

Afscheid 

Zonder twijfel was het landskampioenschap van Feyenoord, mede dankzij de coach, het mooiste moment voor de buschauffeur. ,,Ik kom al mijn hele leven in de Kuip, maar die sfeer die er toen hing was zo speciaal. Dat vergeet ik echt nooit meer.’’ Het nummer wordt niet in het stadion afgespeeld, maar mocht Feyenoord het lied willen draaien tijdens het afscheid van de coach, dan treden de buschauffeurs graag op. 

Net als bij het kampioenslied Mijn Feyenoord en het in maart uitgebrachte lied Kameraadjes vieren feest wordt aan dit bedanklied een inzamelingsactie voor het Sophia Kinderziekenhuis gekoppeld. ,,Iedereen kan 1 euro aan Sophia doneren door ‘Sophia’ naar 4333 te sms’en.’’ De actie van de zingende buschauffeurs loopt tot 1 juni. 

Volledig scherm
De zingende buschauffeurs in de Kuip. © Zingende chauffeurs

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5419 stemmen