Zo lief! Deze jonge eendjes zijn gered nadat ze in een put vielen en hun moeder kwijt waren

VideoVogelklas Karel Schot heeft zich ontfermd over dertien jonge eendjes, ook wel pulletjes genoemd. De onfortuinlijke watervogeltjes waren in een put gevallen in Berkel en Rodenrijs. Medewerkers van de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid hebben de diertjes vorige week bevrijd en naar de vogelopvang in Rotterdam-Zuid gebracht. 

Volgens Monique de Vrijer van Vogelklas Karel Schot gaat het hartstikke goed met ze. ,,Ze groeien als kool. We hebben in de opvang ook een Nijlgans-pulletje en een jong muskuseendje. Ze zitten allemaal bij elkaar en kunnen het prima met elkaar vinden.‘’ Het zijn de allereerste pulletjes van het jaar. Normaal gesproken is april het seizoen waarin jonge eendjes worden geboren. 

De eendjes hebben veel geluk gehad volgens De Vrijer. Vermoedelijk viel een deel van het nest in de put. ,,De moedereend kon niet meer gevangen worden. Het was bovendien heel erg koud.‘’ In de opvang zitten de pulletjes onder een warmtelamp. Ook kunnen ze zwemmen in het bassin. 

De jonge watervogels blijven zeker tot de lente in de opvang.  ,,We laten ze vrij zodra er buiten genoeg voedsel voor ze te vinden is.‘’ Alle watervogels zitten bij elkaar.  ,,Eendjes weten instinctief wel hoe ze moeten zwemmen en hun veren moeten poetsen‘’, zegt De Vrijer. ,,Maar ze leren ook van de volwassen vogels in de opvang‘’ 

Volledig scherm
De jonge eendjes maken het goed. © Dierenbescherming

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam