Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zo waarschuw je ambulance of politie tijdens landelijke storing alarmlijn

updateOok in de regio Rotterdam is de alarmlijn 112 onbereikbaar door een grote landelijke storing. Mensen die hulp nodig hebben, dienen dit via sociale media te melden of naar een brandweerkazerne in de buurt te gaan. Ook zijn er landelijk alternatieve nummers beschikbaar: voor 112 is dat 088-6628240, voor 0900-8844 is dit 088-9659630.

De politie zegt alle beschikbare eenheden de straat op te sturen. Op deze website is te vinden welke politiebureaus in de buurt zijn. Politieagenten in de Rotterdamse regio laten op sociale media weten bereikbaar te zijn via onder meer Twitter en Instagram.

De ambulancedienst rijdt op straat rond en hulpverleners kunnen worden aangesproken in geval van nood. Mensen worden opgeroepen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan in geval van nood.

Brandweer

Alle brandweerkazernes in de regio Rijnmond worden op dit moment bezet en burgers kunnen daar terecht met meldingen. Op deze website is te vinden welke brandweerkazernes in de buurt te vinden zijn. Brandweerkazernes delen op Twitter ook hun telefoonnummer. Groene Tuin in Rotterdam-IJsselmonde is  bijvoorbeeld te bereiken via het nummer 088-8779370.

De Veiligheidsregio is op sociale media ook bereikbaar via het account Rijnmondveilig. 

Extra handhavers op straat

De gemeente Rotterdam stuurt vanavond extra handhavers de straat op. Zij worden op strategische plekken ingezet op aangeven van de politie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6631 stemmen