Volledig scherm
De terrashekjes moeten een aanslag met bijvoorbeeld een auto voorkomen. © AD

Zo zien de anti-terreurhekjes op de Witte de Withstraat eruit

Op een van de drukste uitgaansstraten van Rotterdam staan nu anti-terreurhekjes. Samen met verankerde paaltjes, zitbanken, boombakken en fietsbeugels moeten deze terrashekken op de Witte de Withstraat in het Rotterdamse centrum voorkomen dat auto’s inrijden op het publiek.

Volledig scherm
De gebiedscommissie wilde graag dat het werk aan de Witte de Withstraat werd uitgesteld. © AD

Rond het Centraal Station staan al langer zwarte stevige palen, dicht op elkaar, om een terreuraanslag met bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen te voorkomen. Bij de Markthal staan enorme bloembakken. De Meent wordt deze weken onder handen genomen, en de nieuwe Coolsingel krijgt in de toekomst ook zulke anti-terreurmaatregelen.

De gebiedscommissie Centrum wilde echter dat het werk aan de Witte de Withstraat zou worden uitgesteld, om te onderzoeken hoe de ‘toegankelijkheid, veiligheid en het open karakter’ kon worden behouden. Daar voelt de gemeente niks voor. ‘Het is een weloverwogen besluit, dat noodzakelijk wordt geacht in het belang van de veiligheid van bewoners en bezoekers van de straten’.

De uitgaansstraat en de Meent behoren tot de ‘kwetsbare openbare locaties’ in de stad, hebben de burgemeester en de politie al in 2017 geconstateerd. ,,Het zijn in het oog springende locaties waar veel internationaal publiek op straat bijeenkomt. Deze straten hebben veel horecagelegenheden met terrassen die direct aan de openbare weg grenzen. Hierdoor zijn ze kwetsbaar wanneer er veel publiek aanwezig is’’, schreef de gemeente eerder over het besluit om hier uit te pakken met het hele arsenaal aan anti-terreurmaatregelen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam