Waar ooit Theater Zuidplein stond, verrijst in de toekomst een nagelnieuw, 5000 vierkante meter grote aanbouw van het winkelcentrum Zuidplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar ooit Theater Zuidplein stond, verrijst in de toekomst een nagelnieuw, 5000 vierkante meter grote aanbouw van het winkelcentrum Zuidplein. © TomDavid Architecten

Zo ziet de gloednieuwe uitbreiding van Zuidplein er straks uit

Het is nauwelijks voor te stellen, maar op de met brokken beton en verwrongen staaldraad bezaaide vlakte waar ooit het oude Theater Zuidplein stond, verrijst de hypermoderne aanbouw van winkelcentrum Zuidplein. Een 5000 vierkante meter grote uitbreiding, waarin grote en kleinere winkels een plekje krijgen, met onder andere supermarkten, verszaken en horeca.

  1. Mysterie in de Stormpolder: wat doet deze immense, knalgele stalen constructie daar?
    PREMIUM

    Mysterie in de Stormpol­der: wat doet deze immense, knalgele stalen construc­tie daar?

    De Stormpolder in Krimpen aan den IJssel bulkt van de mysteries. Zoals die van de enorme gele constructie van stalen buizen en binten, die op het terrein van de scheepswerf Zwijnenburg ligt opgeslagen. Het lijkt op een gigantische, gedemonteerde kermisattractie of een stukje Stormvloedkering, maar het ís de top van de goede oude Taklift 7, een beroemdheid uit de Rotterdamse haven. En inzet van een al lang voortslepende arbitragezaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam