Volledig scherm
Winkelcentrum de Koperwiek krijgt een nieuwe entree, in de stijl met het al verbouwde deel van het winkelcentrum. © Gemeente Capelle / Wereldhave

Zo ziet winkelcentrum de Koperwiek eruit na de grote verbouwing

Nieuwe plannen voor winkelcentrum de Koperwiek in het centrum van Capelle. Er worden meerdere winkels verplaatst en het metrostation opgeknapt.

De gemeente Capelle aan den IJssel en Wereldhave, eigenaar van het winkelcentrum, hebben afspraken gemaakt over de volgende stappen in de grootschalige verbouwing van het winkelcentrum en het stadsplein. Eerder kregen die al een flinke opknapbeurt.

Nu volgt een uitbreiding van de Jumbo, die wordt verplaatst en vergroot tot een oppervlakte van ongeveer 2.800 vierkante meter. Ook de winkels van Ekoplaza en ‘Kip ik heb je’ worden verplaatst en in een nieuw jasje gestoken. Dit deel van de Koperwiek krijgt ook een grotere en modernere entree, in stijl met het al verbouwde deel van het winkelcentrum.

Verbouwing

De verbouwing zal in de eerste maanden van dit jaar starten en duurt naar verwachting een jaar. De gemeente, Wereldhave en RET beginnen in de komende maanden ook met de voorbereidende werkzaamheden voor het stadsplein, dat in 2021 wordt ingericht.

Voor de zomer van 2020 start de RET daarnaast met de vernieuwing van het metrostation. Ook de verschillende straten in het centrum worden gelijk met de verbouwing van de Koperwiek vernieuwd.

Wethouder Maarten Struijvenberg is blij met de plannen. ,,De Koperwiek trekt steeds meer bezoekers, in 2019 maar liefst 6 miljoen. Dat is goed voor de ondernemers maar ook voor de Capellenaren die hier met plezier boodschappen doen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam