Volledig scherm
De politie tijdens een eerdere zoektocht naar sporen in Oud-Beijerland. © MediaTV

Zoektocht Mona Baartmans levert niets op

De politie heeft vandaag opnieuw gezocht naar de vermiste Mona Baartmans (79) in Oud-Beijerland. Er werden weer speurhonden ingezet langs de N217. De zoektocht is gestaakt vanwege het invallend duister. Mogelijk wordt morgen verder gezocht.

Rechercheurs kamden de omgeving van natuurgebied Middelvliet  uit.  Vorige week werd ook al nabij de N217 gezocht. De politie zette toen een boot, drone en politiehonden in om langs het water langs de Randweg aan de N217 te zoeken. Twee dagen geleden werd aan de Julianastraat in Oud-Beijerland ook al naar sporen gezocht. Toen werden verschillende straten afgezet.

De politie houdt er ernstig rekening mee dat Baartmans niet meer leeft. De vrouw uit Delft is al sinds 23 september verdwenen. Op die dag bracht ze ’s middags een bezoek aan verpleeg­huis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Daar stapte ze later in een zwarte Renault Megane. Die auto is om 17.06 uur gefilmd op het Oosteinde in Delft. Mona zou op de hoek met de Broerhuisstraat zijn afgezet om naar haar woning aan de Maria van Reigersberchstraat te gaan.

In de zaak hield de politie eerder een 60-jarige man aan, de zoon van Mona. De consternatie was groot in de Zadelmaker in Oud-Beijerland, waar bewoners zagen hoe agenten de verdachte, rond acht uur ‘s avonds, geblinddoekt afvoerden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam