De wagens van vorig jaar worden in een loods aan de Keileweg van 'verse' versieringen.
Volledig scherm
De wagens van vorig jaar worden in een loods aan de Keileweg van 'verse' versieringen. © Jan de Groen

Zomercarnaval neemt revanche op verloren jaar

Het belooft een bijzondere editie te worden van het Zomercarnaval. Vorig jaar kon de straatparade door een hevige storm niet doorgaan. De organisatie verwacht dat alle opgekropte energie zal losbarsten in een explosie van kleur, muziek en vreugde.

De straatparade werd vorig jaar voor het eerst in het 31-jarig bestaan van het Zomercarnaval afgelast vanwege een storm. De teleurstelling onder de deelnemers, die vaak maanden voorbereiding in hun praalwagens en kostuums hebben zitten, was enorm.

De praalwagens worden afgestoft om alsnog vertoond te gaan worden. Ook zomerqueen Whitney van Ommeren krijgt een herkansing. Al dreigde een enkelblessure nog bijna roet in het eten te gooien. Maar Van Ommeren verbijt haar pijn om erbij te zijn.

Het tekent de instelling van de dansers en danseressen. Zij staan met dubbele energie te popelen nu het Zomercarnaval terug is. En dit keer is er geen storm die roet in het eten kan gooien. Althans, als we de weersvoorspellingen mogen geloven. Er wordt zon verwacht op het meest kleurrijke evenement in de stad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam