Het Kralingse Bos zondagmiddag. De toegangswegen waren afgesloten en verkeersregelaars stuurden automobilisten weg, maar wandelaars en fietsers konden er wel door door.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Kralingse Bos zondagmiddag. De toegangswegen waren afgesloten en verkeersregelaars stuurden automobilisten weg, maar wandelaars en fietsers konden er wel door door. © Frank de Roo

Zondag wel ‘beheersbaar’, druk met fietsers en wandelaars in natuur

De regio Rijnmond lijkt zich dit weekend goed te hebben gehouden aan het advies om thuis te blijven. In veel natuurgebieden was het zondag wel veel drukker dan zaterdag, maar de situatie was beheersbaar, melden gemeente Rotterdam en de veiligheidsregio. Burgemeester Aboutaleb is redelijk tevreden. 

Vooral veel wandelaars, fietsers en hardlopers waren op pad. Bij de milieuparken stonden weer lange files van klussers. Een prachtige lenteweer lonkte en daar kon niet iedereen weerstand aan bieden, zo bleek dit weekend. Vooral zondag was het druk op veel populaire fiets- en wandelpaden. Het lukte dan niet altijd om voldoende afstand te bewaren, zeker niet als een peloton wielrenners voorbij raasde. De Marathon Rotterdam was afgelast, maar veel lopers trokken zondag toch de hardloopschoenen aan voor een rondje stad, bruggen of zelfs de complete 42 kilometer en 195 meter.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam