Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe stadion van het bureau Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas. © OMA

Zorgen om rol supporters bij ontwikkeling stadion

De Rotterdamse coalitiepartijen CDA, Leefbaar Rotterdam en D66 maken zich zorgen over de rol van Feyenoord-supporters bij de ontwikkeling van een nieuw stadion op Zuid.

Aanleiding  is een 'alarmerende brief' van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV), die aangeeft uiterst ontevreden te zijn met de manier waarop de projectorganisatie van Feyenoord City met de achterban communiceert. ,,Van betrokkenheid is wat ons betreft geen sprake'', zo valt te lezen.

In schriftelijke vragen aan het college van b en w verzoeken de drie fracties om opheldering: ,,Kunt u aangeven hoe de betrokkenheid van supporters en supportersverenigingen de afgelopen tijd door Feyenoord City is vormgeven?''

Inbreng 
Verder willen de raadsleden weten hoe de inbreng van de georganiseerde aanhang van Feyenoord in de toekomst wordt geregeld. Een gemeente-woordvoerder stelt dat het college eerder al heeft benadrukt een 'constructieve samenwerking' met de supporters van belang te vinden.

Een zegsman van Feyenoord City beaamt dat. ,,We zijn nu nog op hoofdlijnen bezig. De details van het stadion komen pas in een volgende fase aan bod. Dan gaan we graag in overleg met de supporters'', stelt hij.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
21823 stemmen