Silvester is voor het laatst gezien in de omgeving van het Kralingse Bos.
Volledig scherm
Silvester is voor het laatst gezien in de omgeving van het Kralingse Bos. © Politie

Zorgen om vermiste fotograaf Silvester Smit (26)

Vrienden, familie en bekenden maken zich grote zorgen om de Capelse fotograaf Silvester Smit. Sinds zaterdagavond heeft niemand meer contact met de man - werkzaam onder de naam Suiker Oompie - kunnen krijgen. Rapper Ronnie Flex heeft op Instagram een bericht gedeeld over zijn vermissing, dat duizenden keren gedeeld wordt. 

Hulpdiensten speuren het water af tijdens de zoektocht naar de vermiste fotograaf Silvester Smit (26).
Volledig scherm
Hulpdiensten speuren het water af tijdens de zoektocht naar de vermiste fotograaf Silvester Smit (26). © MediaTV

De vrees bestaat dat hij zichzelf mogelijk iets aandoet. De politie is een zoektocht naar de man begonnen. Dit weekend is al op de Kralingse Plas en in het Kralingse Bos gezocht. Daar heeft zijn telefoon voor het laatst verbinding gemaakt.  

Silvester had zaterdagavond met zijn vriendin afgesproken, maar kwam nooit opdagen. Kort daarvoor had hij contact met zijn broer Sando. Die merkte op dat het niet goed met hem ging. ,,Hij heeft last van depressies, maar het gaat wel vaker niet goed met hem. Dat hij zou verdwijnen, hadden we nooit verwacht. Ik vrees het ergste, maar ik hoop heel erg dat hij gevonden wordt. Hij is bekend en geliefd bij veel mensen”, aldus zijn broer. ,,We houden heel veel van hem en we hopen dat hij snel terug komt.”

Morgen wordt met een groep vrijwilligers verder gezocht, daar zullen ook speurhonden bij zijn. De politie zocht dit weekend al met duikers in de Kralingse Plas. 

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of de chat.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam