Volledig scherm
© ANP

Zorginstelling Laurens geeft ex-bestuurder 175.000 euro mee

De noodlijdende Rotterdamse zorginstelling Laurens heeft ex-bestuurder Marc Scholten een ontslagpremie van 175.000 euro betaald.

Scholten moest vorig jaar vertrekken na grote verliezen en tekortschietende zorg bij de grootste aanbieder van ouderenzorg in Rotterdam en omstreken.

De problemen kwamen onder de aandacht van een breed publiek toen AD-columnist Hugo Borst kritiek uitte op de verzorging van zijn moeder in een van de verpleeghuizen van Laurens. Het leidde in juli vorig jaar tot het vertrek van bestuursvoorzitter Ids Thepass, financieel bestuurder Marc Scholten en twee directeuren.

Thepass zag af van een vertrekpremie. Uit de jaarrekening blijkt dat Scholten wél een ontslagpremie opstreek, van bijna 175.000 euro. Ook ex-directeur thuiszorg Heleen Post streek 75.000 euro op. Ex-directeur Wonen met Zorg Wim de Geus kreeg 70.000 euro mee. 

Laurens werd begin dit jaar verwijderd van de lijst van slechte zorgverlenersDe inspectie liet weten dat Laurens 'voortvarend met de gevraagde verbetermaatregelen aan de slag is gegaan'. Wel blijft de inspectie de ontwikkelingen bij Laurens intensief volgen.

De zorginstelling heeft 6000 medewerkers in dienst en 
verzorgt 25.000 mensen. In 2016 leed Laurens bijna 15 miljoen verlies. Een jaar eerder was dit bijna 25 miljoen. De laatste maanden zou het de organisatie gelukt zijn niet meer in het rood te eindigen.

 1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
  Commentaar

  Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

  Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.
 2. Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  De tweede aflevering van de politieserie Flikken Rotterdam die vanavond is uitgezonden, is gebaseerd op twee waargebeurde misdrijven: de geruchtmakende moord op Farida Zargar (21) uit Spijkenisse in 2010 en een bizarre fraudezaak die Rotterdammer Steven Rijsdijk (28) in 2013 het leven kostte. Het scenario is geschreven door Vlaardinger Raymond Kolsteren, de politieman die destijds bij de onderzoeken betrokken was.