Volledig scherm
Het wordt steeds drukker in de stad. © Frank de Roo

Zoveel extra inwoners kreeg Rotterdam er in één jaar bij

De stad Rotterdam heeft 5.500 inwoners meer dan een jaar geleden. Volgens de telling op 1 januari woonden er 643.627 mensen in de Maasstad. De cijfers zijn bekend gemaakt in de Bevolkingsmonitor door de gemeente Rotterdam.

De toename heeft te maken met een natuurlijke groei van mensen, wat inhoudt dat er meer geboorten dan sterfgevallen zijn geweest. Ook hebben meer mensen uit het buitenland zich in de stad gevestigd. Toch is de groei niet extreem groot. Dat is verklaarbaar door het negatieve binnenlandse migratiesaldo. Het betekent dat er meer mensen uit Rotterdam naar andere Nederlandse gemeenten zijn getrokken, dan dat er mensen van buiten de regio zich hier vestigden. 

Drukker op Zuid

Vooral in Charlois is het een stuk drukker geworden. Daar kwamen er 1.237 mensen bij. IJsselmonde staat op een tweede plek, met iets meer dan de helft: 655 inwoners extra. In het relatief grote stadsdeel Rotterdam-Noord was er verhoudingsgewijs maar weinig groei: 75 mensen kwamen erbij. Pernis moest het doen met slechts twee extra inwoners.

Het positieve buitenlandse migratiesaldo houdt in dat er meer mensen vanuit het buitenland in Rotterdam zijn komen wonen. De groei is voornamelijk toe te schrijven aan Brazilianen en Indiërs. Vanuit andere Europese landen verhuisden voornamelijk Polen naar de Maasstad. 

Traditionele migrantengroepen uit Suriname, de Antillen, Turkije en Marokko zijn minder vertegenwoordigd in het migratiesaldo, maar ook bij deze groepen is er sinds 2017 wel een groei te zien.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28851 stemmen