Volledig scherm
Steven Berghuis (links) en Jens Toornstra: hun shirts werden gisteravond geveild voor het goede doel. © Pim Ras Fotografie

Zoveel levert een bezweet voetbalshirt van Jens Toornstra op

Feyenoord-fans konden tot gisteravond bieden op gedragen shirts, die hun clubhelden tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Rangers droegen. Het bezwete shirt van middenvelder Jens Toornstra leverde maar liefst 1250 euro op.

Ook de shirts van Steven Berghuis en Marco Senesi waren populair: deze werden voor 909 en 850 euro geveild. De totale opbrengst van de veiling kwam uit op 8478 euro. De opbrengst van de shirts gaat naar de Feyenoord Foundation, die als doel heeft de inwoners van Rotterdam in beweging te brengen.

Het is niet de eerste keer dat zo’n veiling door MatchWornShirt wordt gehouden. Eerder werd het shirt van Dirk Kuyt, dat hij tijdens zijn afscheidswedstrijd droeg, geveild voor 2700 euro. Dit is het duurste geveilde Feyenoordshirt via deze veiling van MatchWornShirt. Ook Excelsior deed eerder dit jaar mee aan een soortgelijke actie. Toen werd het shirt van voormalig Excelsior-speler Ali Messaoud geveild voor 500 euro.

Volgens het bedrijf is een gedragen shirt een goede investering. Door het zweet van de spelers en de graspollen die er nog in hangen, wordt het nog meer waard.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam