De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © MediaTV

Zuiderpark College staat met leerlingen stil bij steekpartij

UPDATEOp het Zuiderpark College wordt vandaag stilgestaan bij de steekpartij waarbij gistermiddag een 14-jarige leerling ernstig gewond raakte. Tijdens de lessen wordt met de leerlingen gesproken over wat er is gebeurd. 

De steekpartij vond plaats aan de Montessoriweg in Rotterdam. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou niet in kritieke toestand verkeren. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden, een derde wordt nog gezocht.  

Rond het Montfort College - waar de steekpartij plaatsvond - is onderzoek gedaan door de politie. De toedracht is vooralsnog onduidelijk. Maar volgens enkele leerlingen rondom de school hadden het slachtoffer en drie andere scholieren ruzie met elkaar. Een opgeroepen traumahelikopter is afgemeld, omdat het zwaargewonde slachtoffer al naar het ziekenhuis aan de overkant van de straat is gebracht: het Ikazia Ziekenhuis.

Zuidplein

De steekpartij deed zich toevallig voor voor de ingang van het Montfort College. Zowel het slachtoffer als de verdachten volgen daar geen lessen. Het slachtoffer gaat naar school op het Zuiderpark College, even verderop in diezelfde straat. Aan dezelfde weg, pal naast Zuidplein, zit ook nog het Avicenna College.

Het bestuur van stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam – waar het Montfort College en het Zuiderpark College onder vallen– laat weten dat leerlingen van het Zuiderpark College en hun ouders gisteravond zijn geïnformeerd over het incident.

Het slachtoffer werd gisteren rond 15 uur ‘s middags neergestoken op straat. Met hulp van cameratoezicht konden snel twee verdachten worden aangehouden. De politie zoekt nog een derde verdachte en spreekt met getuigen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam