Volledig scherm
Het personeel voerde actie tot half twaalf vanochtend. © AD

Zwaar vuurwerk afgestoken bij protesten van personeel Uniport: ‘Wij pikken dit niet’

De toegangspoort van Rotterdam Shortsea Terminals (RST) is vanochtend enige tijd geblokkeerd door het personeel van containeroverslagbedrijf Uniport, dat binnenkort wordt gesloten. Bij de actie is volgens ooggetuigen zwaar vuurwerk afgestoken. Het personeel protesteert tegen een sociaal plan dat Steinweg-Handelsveem, het moederbedrijf van beide ondernemingen, heeft voorgesteld om de ruim tweehonderd werknemers op te vangen. 

De medewerkers wilden bij de acties ook in gesprek met de directie bij het hoofdkantoor van Steinweg-Handelsveem op Heijplaat. Daar blokkeerden ze eveneens enige tijd de toegangspoort. Tot een gesprek kwam het niet. Rond half twaalf uur waren alle toegangswegen weer vrij. 

,,Met dit plan worden onze mensen bij wijze van spreken de WW ingetrapt’’, zegt medewerker van Uniport John Arkenbout. Met het sociaal plan zou een deel van de werknemers binnen of buiten Steinweg-Handelsveem een baan aangeboden krijgen. 

De werknemers vinden het voorstel van Steinweg veel te mager. ,,Steinweg is een winstgevend bedrijf. Ze komen bij de werknemers van Uniport aan met een theezakkie met geld. Dat pikken wij niet.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam