Volledig scherm
Hulpdiensten bij een militair oefenterrein in Ossendrecht. © ANP

Zwaargewond bliksemslachtoffer op militair oefenterrein is Rotterdamse leerling

De 18-jarige aspirant-militair die vandaag op een militair oefenterrein in Ossendrecht door de bliksem werd getroffen, is een leerling van de Zadkine Veiligheidsacademie in Hoogvliet. Hij heeft ernstige longschade en brandwonden en is overgebracht naar een brandwondencentrum in Antwerpen.

Dertien andere leerlingen werden lichtgewond naar ziekenhuizen gebracht voor controle. Zij konden in de loop van woensdag weer naar huis. 

De veertien verbleven in Woensdrecht en deden buiten in het veld mee aan een oefening beveiliging en inspectie toen ze werden overvallen door het onweer. De jongen, afkomstig uit de regio Rotterdam, besloot te schuilen onder een boom, die vervolgens door de bliksem werd geraakt. Een traumaheli bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis Antwerpen. Later is hij naar een in brandwonden gespecialiseerd ziekenhuis in de Belgische havenstad gebracht.

Lichtgewonden stonden bij zwaargewonde jongen

Een woordvoerster van de marechaussee liet eerder weten dat de lichtgewonden zelf niet door de bliksem waren geraakt, maar in de buurt stonden van de leerling die zwaargewond raakte. De oefening werd afgebroken en alle ouders werden gewaarschuwd.

De gewonden zijn 16, 17 en 18 jaar. De jongeren combineren een mbo-opleiding met praktijkweken bij de marine, landmacht en luchtmacht. Ze zijn daarmee verzekerd van een stage bij een van de krijgsmachtonderdelen en worden voorbereid op een functie bij Defensie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam