Volledig scherm
© AD

Zwemparadijs Tropicana geveild voor 1,7 miljoen

UpdateHet voormalig subtropisch zwemparadijs is voor 1,7 miljoen euro geveild. De spanning was woensdagmiddag te snijden in het Vendu Notarishuis aan de Kipstraat in Rotterdam, waar veel gegadigden op de veiling van het bijzondere object waren afgekomen. Het hoogste bod werd gedaan door Wouter Veer van Ifund, de investeerder achter het duurzame concept BlueCity010.

Quote

Het is aan de bank om dit object uiteinde­lijk aan de hoogste bieder te gunnen

Notaris Aad Romijn
Volledig scherm
Een impressie van het plan van BlueCity010. © Privefoto

Het laatste woord is nu aan Aegon, de grote schuldeiser. ,,Ik doe een oproep aan de bank om het ons te gunnen. De huidige huurders, de Aloha Bar en Rotterzwam, kunnen blijven zitten,'' zegt Veer. Het is nog niet bekend wanneer het duurzame project, waar tientallen ondernemers draaien op elkaars afval en dat van de stad, opengaat. ,,Ik hoop zo snel mogelijk en we hebben de steun van de buurt.''

Het per opbod verkopen van de in de Maasstad befaamde voormalige attractie aan de Maasboulevard was noodzakelijk omdat er door curator Flip Schreurs geen overeenstemming kon worden bereikt met een koper. Diverse plannen deden de ronde - van tenniscomplex tot appartementen - maar met geen van de partijen werd een deal bereikt.

Tot het laatste moment is gepoogd om een kandidaat over de streep te trekken. Verkoop is nodig, om een hypotheekschuld van 2,2 miljoen euro bij Aegon te kunnen betalen. De deuren van de oude publiekstrekker sloten in 2010 en sindsdien staat het leegstaande, karakteristieke gebouw te vervallen.

Startbedrag
De veiling begon met 'nul euro'. ,,Er is geen startbedrag. Het eerste bod is het beginbod. Er is volop interesse, getuige de vele telefoontjes die ik over deze veiling heb gekregen.''

Hij benadrukt dat de hoogste bieder zich nog niet meteen de gelukkige eigenaar van Tropicana mag noemen. ,,Dat is aan de bank. Het is aan hen om dit object uiteindelijk aan de hoogste bieder te gunnen,'' klinkt het. Daarbij speelt onder andere een rol of de bedachte functie voor het gebouw aansluit bij het geldende bestemmingsplan.

Behalve woningbouw - waaraan de gemeente allerlei beperkingen stelt - was er een initiatief om van het gebouw een state of the art-tenniscentrum te maken, zijn er twee ondernemers die streven naar het in ere herstellen van het subtropisch zwembad.

Volledig scherm
Een impressie van een van de plannen: een state-of-the-art tenniscentrum. © Vorselaars Architecture
Volledig scherm
Marco Kramer en Anton de Jong willen het zwembad in ere herstellen. © Privéfoto

In samenwerking met indebuurt Rotterdam