1. Kritiek op The Crown: Britse politici en royalty-experts eisen meer duidelijkheid van Netflix dat serie fictie is

  Kritiek op The Crown: Britse politici en royalty-ex­perts eisen meer duidelijk­heid van Netflix dat serie fictie is

  Hoewel het vierde seizoen opnieuw een grote hit is, groeit tegelijkertijd de kritiek op de Netflix-reeks The Crown. Enkele prominente Britse politici, royaltywatchers en een goede vriendin van prins Charles hebben de krachten gebundeld en eisen dat de streamingdienst aan het begin van elke aflevering duidelijk maakt dat het om fictie gaat. Dat schrijft Daily Mail. ,,Dit kan de toekomst van de monarchie schade toebrengen.”
 1. Prinses Mako gevangen in het ijzeren protocol: nog steeds geen huwelijksdatum

  Prinses Mako gevangen in het ijzeren protocol: nog steeds geen huwelijks­da­tum

  De Japanse prinses Mako lijkt gevangen te zitten in de gouden kooi van het ijzeren hofprotocol en de keizerlijke tradities. Drie jaar geleden kondigde ze vol vreugde aan zich te gaan verloven met studievriend Kei Komuro, maar van een huwelijk is het nog steeds niet gekomen. Vandaag laten Mako en Kei weten dat ze niet van mening zijn veranderd, alleen weten ze niet wanneer ze elkaar het jawoord kunnen geven.
 2. Melania Trump woont Veteranendag bij aan arm van militair in plaats van eigen man

  Melania Trump woont Veteranen­dag bij aan arm van militair in plaats van eigen man

  De Amerikaanse president Donald Trump (74) en zijn vrouw Melania (50) woonden gisteren de jaarlijkse ceremonie van de Veteranendag bij op de nationale begraafplaats in Arlington. Het presidentiële paar verscheen voor het eerst sinds de verkiezingen weer samen in het openbaar. Opvallend genoeg liet Melania zich escorteren door een militair in plaats van door haar eigen man, wat voor twitteraars maar een ding kan beteken: het zit niet goed tussen de First Lady en ‘The Donald’.
 1. Man met scherp voorwerp op zak aangehouden bij school van prinsessen, hij wordt niet vervolgd
  Update

  Man met scherp voorwerp op zak aangehou­den bij school van prinsessen, hij wordt niet vervolgd

  Bij de school van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in Den Haag is vorige week vrijdag een verwarde man aangehouden. Dat bevestigen de politie en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan Shownieuws. De RVD bevestigt dat de man een scherp voorwerp op zak had. Vanochtend werd duidelijk dat de man niet wordt vervolgd. Justitie ziet hier geen aanleiding in, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. De zaak lijkt daarmee gesloten.