Koningin Maxima draagt een jurk ontworpen door het Nederlandse modelabel La Dress tijdens een bezoek aan multifunctioneel centrum Het Kristal.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Maxima draagt een jurk ontworpen door het Nederlandse modelabel La Dress tijdens een bezoek aan multifunctioneel centrum Het Kristal. © ANP

Dit zijn de Nederlanders die Máxima’s jurken ontwerpen

Oranje FranjeJosine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Met vandaag: Máxima’s Nederlandse mooimakers.

Ze is een groot stijlicoon en daarom dromen de meeste Nederlandse ontwerpers openlijk of juist stilletjes over een mooie samenwerking met onze koningin. Helaas blijft het meestal bij dromen, want negentien jaar na de koninklijke verloving zijn Máxima’s Nederlandse mooimakers nog steeds op twee handen te tellen. Liever shopt de koningin in België of Italië, waar ze in alle rust door de rekken kan snuffelen. En ook online heeft ze zo haar favoriete adresjes. Maar bij welke ontwerpers van eigen bodem kan ze dan wél goed slagen? Een overzicht.